Keresés

Online jegyvásárlás

Gyakran ismételt kérdések

Mikor nyitnak a budapesti fürdők?
A 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet alapján Társaságunk a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi. 2021. május 1-jétől a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapukat. Várhatóan Pünkösdkor nyit a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, június elején pedig a Dandár, a Római strand és Pünkösdfürdő. 

Az orvosi beutalóval igénybe vehető kezelések is szünetelnek?
2021. április 19-től a Széchenyi, Lukács, Paskál és Pesterzsébeti fürdőkben, 2021. május 1-jétől pedig a Gellért fürdőben is újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések (orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, vízalatti vízsugár masszázs, szénsavas kádfürdő, a komplex fürdőgyógyászati osztályokon gyógytorna, fizikoterápiás kezelések).
A 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet alapján a fürdők nyitásával egyidőben a gyógyvizes medencefürdő szolgáltatás újra igénybe vehető.

Nyitva vannak-e az ivókutak, ivócsarnokok?
2021. április 19-től a Rudas és Lukács fürdők ivókútjai újra nyitva tartanak. A Lukács fürdő ivókútja minden szerdán és pénteken 11 és 18 óra között, a Rudas fürdő ivókútja minden kedden és csütörtökön 10 és 14 óra között tart nyitva. 2021. május 3-tól a Szent István ivókút minden hétfőn és pénteken 11 és 15 óra között tart nyitva.

Milyen új szabályok érvényesek az újra nyitott fürdőkben?
Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik. A védettségi igazolvány kizárólag személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes. 
Kérjük, hogy a sorbanállás elkerülése érdekében védettségi - és személyazonosító okmányukat (személyi igazolvány vagy útlevél) készítsék elő.

Miért nem léphetek be a fürdőbe védettségi igazolvány nélkül?
Az újranyitást követően a fürdő működését a vonatkozó kormányrendelet szabályozza. Az abban foglaltak betartása, ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. Ettől eltekinteni nem áll módunkban. Köszönjük megértését.

Ha már megkaptam az első oltást, de még nem kaptam meg a védettségi igazolványt, használhatom a fürdőt?
A vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tájékoztatás a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán található.

Még nem töltöttem be a 18. életévemet. Hogyan mehetek fürdőbe?
A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik kollégáink, mely diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával igazolható.

A medencékben is kötelező a maszk viselése?
A medencetérben nem kötelező a maszk viselése, azonban belépéskor és a fürdő egyéb közösségi tereiben (pénztárak, öltözők, mosdók) kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

A szaunákat tudom használni?
A szaunák és gőzkabinok jogszabályi előírás alapján, csökkentett befogadóképességgel üzemelnek. Azonban a magas páratartalom befolyásolhatja a felső légúti cseppfertőzések, köztük a COVID-19 átvitelét. Kérjük, tartsanak egymástól legalább 1,5 méteres távolságot és fokozottan figyeljenek a kihelyezett maximális befogadóképesség szerinti útmutatás betartására a szaunák, gőzkabinok használata során. A szolgáltatásokat mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe.

A fürdőbezárás miatt mi lesz a megváltott bérletemmel? 
Vendégeink a megváltott 15 és 50 alkalmas bérleteiket az újranyitást követően folytatólagosan használhatják. A 2019. decemberétől 2020. március 15-ig vásárolt bérletek 2021. december 31-ig, a 2020. májusától 2020. december 31-ig vásárolt bérletek 2022. április 30-ig automatikusan meghosszabbításra kerülnek.
Az éves -, fél- és negyedbérletek érvényessége a 2020. tavaszi és őszi bezárás miatt már 2021. december 31-ig meghosszabbításra került. Az új bérletek konstrukcióiról, illetve azok áráról Társaságunk várhatóan az újra nyitást követően tud majd felelősen dönteni. Türelmüket addig is köszönjük. Tekintettel arra, hogy a bérletek várhatóan félévig felhasználhatóak lesznek, bízunk benne, hogy ez törzsvendégeink számára is megnyugtató megoldás.

Hogyan tudom meghosszabbítani 2020. évi Zsigmondy kártyámat?
A kártya érvényességét nem szükséges meghosszabbítani. Azok érvényessége automatikusan meghosszabbításra került 2021. december 31-ig. A 2020. májusától 2020. december 31-ig vásárolt kártyák érvényessége 2022. április 30.

Mely fürdőkben tudom használni a Zsigmondy kártyát?
A kártya jelenleg a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe érvényes. Azonban a 2020. május 1. és 2020. december 31. napja között Zsigmondy Klubkártyát kiváltott Vendégeinket ezúton tájékoztatjuk, hogy fürdőink jogszabály alapján történő zárva tartására tekintettel Klubkártyáik érvényessége 2022. április 30. napjáig meghosszabbításra került. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a Gellért gyógyfürdő területén – várhatóan 2022. február hónaptól – a fürdő rendkívül sérülékeny műszaki állapotára tekintettel – már évek óta tervezett – teljes körű rekonstrukciós munkák megvalósítását tervezi. Erre tekintettel a Budapest Gyógyfürdői Zrt. minden Zsigmondy Klubkártya tulajdonosa számára 2021. május hónaptól a Széchenyi és Gellért fürdők mellett a Rudas fürdőbe is kedvezményes belépést biztosít a mindenkor hatályos Házirend és jogszabályok betartása mellett. A Gellért fürdő bezárása esetén a Zsigmondy Klubkártya a Széchenyi és a Rudas fürdőkbe biztosít kedvezményes belépési lehetőséget.

A fürdőbezárás miatt mi lesz a megkezdett gyógykezelésemmel? 
Vendégeink a megszakított gyógykezeléseket az újra nyitást követően folytatólagosan igénybe vehetik.

Beutalóval szeretném igénybe venni a fürdő szolgáltatásait. Nekem is szükséges a védettségi igazolványt bemutatni?
A beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, mivel ők egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe intézményeinkben. Részükre azonban maszk viselése kötelező.

Mi lesz az előre váltott belépőmmel és az ajándékutalványokkal?
Ezek érvényessége - a korábbi gyakorlathoz hasonlóan - a zárva tartási idő intervallumával automatikusan meghosszabbításra kerül. A 2019. decemberétől 2020. március 15-ig vásárolt belépők, ajándékutalványok érvényességi ideje 2021. december 31. A 2020. május és december 31. között vásárolt belépők, ajándékutalványok érvényességi ideje 2022. április 30.